ПРОМОЦИЈА НОВОГ РОМАНА ВЕЉЕ ЖУЊИЋА НАЦРТАЛА ОСМЕХ НА ЛИЦИМА ПОСЕТИЛАЦА

0
352

Јун 8, 2022 Снежана Билић

По свему судећи, дуго, интригантно и са пуно помпе најављивана промоција четврте књиге Лајковчанина Веље Жуњића испунила је сва очекивања публике, организатора и самог аутора.

У препуној сали лајковачког биоскопа, у одличној организацији Културног центра „Хаџи Рувим“, успешно је представљен нови роман аутора Веље Жуњића „Слонови су криви за све“.

Веља Жуњић и његови гости, глумац Милан Калинић и музучар Енес Љајић, су са лакоћом успели да нацртају осмех на лица посетилаца, што је, како је најављено, и био њихов примарни циљ.

Овом промоцијом су дефинитивно пробијени сви стандарди и стереотипи и постављен је нови императив у организацији књижевних вечери.

Равно сат и по времена, актери на сцени држали су пуну пажњу публике. Смењивали су се по сегментима, брижљиво распоређени, хумор, сатира, поезија, музика, све пропраћено сјајном повратном реакцијом публике. Сви су били у пуном елементу, и аутор, и гости, и публика.

Избор глумца Милана Калинића за госта промоције показао се као пун погодак.

И овога пута, музичар Енес Љајић је успео да проспе магију и учини веће чаробним.

Биће да је тајна Вељиног успеха код публике, читалачке и присутне у сали, управо у томе, што је оно о чему са хумором и сатиром пише и говори део свакодневнице сваког ововременског човека. Лако, питко, ненаметљиво, без претенциозности, без лекцијашења и паметовања, Вељин хумор делује на расположење људи учинковито, па је комплетна промоција протекла у знаку добрих вибрација и позитивне енергије.

Вања Булић је у праву: „Слонови су криви за све“ је сатирично дело које нуди смех, поуку а и запитаност када схватимо да смо се ипак на крају смејали сами себи.

Публика је из сале изашла презадовољна и препуна лепих утисака, вероватно и са једном новом димензијом погледа на своју свакодневницу, у коју ће можда већ сутра унети нову шаљиву ноту и дози сатире.

Поред романа „Слонови су криви за све“, Лајковчанин Веља Жуњић је аутор још три књиге: “Шампитица” (2012.), “Боја твога имена” (2015.) и “Лајковчанка” (2017.).

И сваку своју књигу представио је својим суграђанима и бројним гостима из окружења на нов и њему својствен, крајње оригиналан начин.

lajkovacnadlanu.rs