Ђурђев: Закон о родној равноправности никад неће проћи, јер су испред њега две непремостиве бране – народ и црква!

0
392

Српска православна црква је оправдано, одговорно и одлучно преузела историјски важну улогу заштите српског језика, али и нама Србима важних појмова као што је род, од агресивних антихришћанских и антицивилизацијских покушаја тзв. џендеризације свега здравог и нормалног у нашем језику и традицији, изјавио је председник Српске лиге Александар Ђурђев.

Он је поздравио недавне закључке научне конференције у којој су учествовали представници Српске православне цркве, Матице српске и Одбора за стандардизацију српског језика и поручио да ће Српска лига увек подржати све оно што је на корист очувања породичних вредности у нашем друштву.

,,И Српство и православље, али и традиције свих других народа и конфесија у нашој земљи, дијаметрално су супротни од антивредности које нам се намећу лукаво и перфидно, јер жене су у нашем друштву увек биле светиња, то су наше мајке, наше сестре и наше ћерке, а не заборавите и да је наша једина отаџбина Србија женског рода“ – прецизирао је Ђурђев.

Председник Српске лиге уверен је да ће црква, народ и у коначници и држава зауставити насилан покушај наметања антипородичних и антидуховних вредности грађанима Србије.

,,Од Милоша Великог до данас на српском тлу је слободан и роб који закорачи на њега, а камоли припаднице лепше половине међу нама. Њих не штите само устав и закони ове земље, већ и витешки и домаћински дух њених људи. Уверен сам да, уколико Милош Вучевић буде нови премијер Србије, ни народ ни црква неће бити изневерени и да оваквим предлозима закона више неће бити места у нашој држави“ – закључио је Ђурђев.