Кркобабић: Социјална гарантована пензија као „народна надокнада”

0
486

„Социјална гарантована пензија” је народна надокнада у складу са програмом Скок у будућност – Србија ЕКСПО 2027, саопштио је министар за бригу о селу Милан Кркобабић и додао да ће ресорно министарство у наредном периоду започети прикупљање података о потенцијалним корисницима социјалне гарантоване пензије .

„Та социјална гарантована пензија, која се исплаћује у око 100 земаља на свету, треба да буде једна врста народне надокнаде за одрицања, трпељивост и повређено достојанство једног броја људи који никада неће остварити пензију, а цео живот су марљиво радили”, истакао је министар Кркобабић, пренели су медији.

Додао је да је то у складу и с новопрокламованим програмом председника Србије Александра Вучића „Скок у будућност – Србија ЕКСПО 2027”, где је посебно апострофирана чврста решеност да се искорени сиромаштво, поготово у руралним деловима.

„Све то ме охрабрује да је социјална гарантована пензија, односно народна надокнада, сада сасвим извесна и нешто на шта људи могу да рачунају у наредном периоду. А, све то је у складу с новом прерасподелом народних пара, за шта се залажем као председник ПУПС-а – Партије уједињених пензионера, пољопривредника и пролетера Србије”, изјавио је Кркобабић.

Истакао је и да ће мининистарство за бригу о селу у наредном периоду започети прикупљање података о потенцијалним корисницима социјалне гарантоване пензије – народне надокнаде као полазиште за дефинисање одговарајућих законских решења.