ОСНОВАН ГРАДСКИ ОДБОР СРПСКЕ ЛИГЕ У СОМБОРУ

0
606

Сомбор (10.09.2023.) – Српска лига (СЛ) основала је Градски одбор у Сомбору, које ће предводити Вељко Иђушки пољопривредник и Александар Вукичевић, педагог. Такође, изабрани су Никола Топић, Милана Милановић, Маријана Вукичевић и Душан Давидов.

Поред новоизабраног председника, секретара и чланова одбора присутни су били и председник СЛ Александар Ђурђев, генерални секретар СЛ Горан Миленковић и потпредседник СЛ Данијел Кулачин.


Председник Српске лиге господин Александар Ђурђев је поздравио оснивање градског одбора у Сомбору и пожелео успешан рад. Верујем у успех сомборског одбора и сигуран сам да ће ваша енергија и патриотски дух препознати грађани Сомбора.

Српска лига је просрпска политичка странка, која баштини традиционалне вредности. Ми смо против распарчавања Србије на Косову, ми смо за законско кажњавање оних који то заговарају у другим деловима замље. Ми смо и за подршку нашој привреди куповином пре свега српских производа од произвођача из Србије – рекао је Горан Миленковић, генерални секретар СЛ.

Господин Кулачин, потпредседник Српске Лиге истакао је му је драго да су се ови млади људи одлучили да се баве политиком, управо из истог разлога због кога се и сам се  почео бавити политиком а то је да учествујемо у доношењу одлука како ће изгледати наш град, наше село, наша Србија. Ми смо традиционалистичка партија која одговаре на наше проблеме тражимо у традицији тј како би наши преци одговорили на те проблеме. Шта би наши преци рекли ако би им питали како да се реше проблеме које нас муче.

Новоизабрани председник градског одбора у Сомбору господин Иђушки рекао је да је управо сада у Сомбору покренута једна нова прича са потпуно новим људима на политичкој сцени Сомбора који желе да учествују у политичком животу града. Ми се залажемо за значајнију финансије подршку сомборсккм пољопривредницима, за оснивање Агенција за пољопривреду и рурални развој Града Сомбора. Господин Александар Вукичевић је истакао да ће Српска лига у Сомбору ставити нагласак на очувању традиционалног идентитета и грађанске културе старог Сомбора. Врло је актуелна проблематика са илегалним мигрантима и њиховим злоупотребом сомборског гостопримства и нећемо дозволити да се у Сомбору деси оно што се дешава у Суботици. Господин Вукичевић је нагласио да су у Сомбор добродошли сви који поштују законе и културу нашег поднебља и грађане Сомбора. У Симбору у слози живе разне националне заједнице и сви су лојалне држави Србији.