Za razvoj organske proizvodnje – devet miliona dinara

0
130

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić uručio je danas 17 ugovora korisnicima koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva u okviru konkursa za nabavku priključne mehanizacije, mašina i opreme za organsku proizvodnju.

Prilikom potpisivanja ugovora na osnovu ovog konkursa, Božić je posebno istakao značaj prepoznavanja potrebe da se sufinansira i nabavka specijalizovane priključne mehanizacije, neophodne za organsku proizvodnju. Cilj konkurisanja u oblasti organske proizvodnje bio je da se proizvođačima organske hrane omogući da lakše dođu do poljoprivredne mehanizacije, te da – kako je Božić istakao – proizvodnju učine efikasnijom i time postanu konkurentniji na tržištu.

„Pokrajinski sekretarijat sufinansiraće investicije, na osnovu potpisanih ugovora, u ukupnoj vrednosti od oko devet miliona dinara, što predstavlja 60 posto prihvatljivih investicija. Ovaj konkurs je još jedan dobar način da se ojača pozicija naših poljoprivrednika jasnim prepoznavanjem i dobijanjem novog kvaliteta naših domaćih proizvoda”, istakao je Božić.

Pokrajinska vlada odnosno resorni sekretarijat prepoznaje važnost organske proizvodnje i očekuje značajno unapređivanje u toj oblasti.

Pokrajinska vlada