Isplivavaju dokazi o ”kupljenim glasovima”: Prodaju DUŠU đavolu za sitan novac i trajno sramote svoje porodice

0
295

Sem što je duboko nemoralno, ovo je u domenu krivične odgovornosti, tako da se pripremaju odgovarajuće prijave i postupci

Kako saznajemo iz izvora bliskih Narodnoj koaliciji ”Za budućnost Crne Gore”, aktivisti ove kolaicije su došli u posjed većeg broja dokumenata koji se odnose na takozvanu ”kupovinu ličnih karata”.

Na žalost i u ovom izbornom postupku, kao i prethodnih puta, jedan broj građana se odriče svog prava za novčanu nadoknadu.

Sem što je duboko nemoralno, ovo je u domenu krivične odgovornosti, tako da se pripremaju odgovarajuće prijave i postupci.

Foto: Mirko Zulić

”Mi razumijemo da su mnogi građani na granici ili u stanju socijalne potrebe, ali prodaja glasa, u ovm slučaju bukvalna prodaja DUŠE đavolu nije rješenje za bilo šta. Nama je zaista neprijatno, ali ako se ispostavi da neki ljudi koje imamo u evidenciji da su prodali lična dokumenta ne izađu na glasanje, moraćemo da objelodanimo njihova imena.” kazao nam je izvor iz koalicije ”Za budućnost Crne Gore”.

Podsjećamo, prije nekoliko dana, IN4S je objavio notes izvjesnog Čučkovića iz Risna koji sadrži informacije o kupljenim glasovima, kao i drugim metodima pritiska na glasače.

”Dobavili smo evidencije iz Berana, Bijelog Polja, Andrijevice, Pljevalja, Nikšića… i ostalih gradova. To nije značajno odstupanje od onog što smo imali prethodnih izbora, ali smo sad organizovaniji i riješeni da stvari dovedemo do kraja. Dakle notesi poput Čukovića su dokaz trajne sramote za svakog ”prodanog” pojedinca i njegovu porodicu” kaže naš izvor.

Mreža DPS otkupljivača ličnih karata je na ovim izborima znatno uplašenija nego na prethodnim, tako da se dešava da jedni druge potkazuju i time dostavljaju dokaze. Naravno, policija i tužilaštvo još nisu reagovali ni na jedan od tih slučajeva, kao ni na obajvljenu evidenciju Špira Čučkovića, predsjednika MZ Risan.