Лавров: Америчка подршка Кијеву подсећа на бизнис пројекат

0
178

Запад с манијакалном упорношћу подстиче Украјину да настави војни сукоб, упозорио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров на седници Савета безбедности Уједињених нација у Њујорку, која је сазвана поводом украјинског напада на Доњецк.

Реалност је таква да, без обзира на потпуну пропаст Оружаних снага Украјине на бојном пољу, западни покровитељи кијевског режима настављају да га подстичу с манијакалном упорношћу да настави бесмислени војни сукоб, констатовао је руски министар. 

Говорећи о подршци коју Запад пружа Украјини, Лавров је упозорио на то да Кијев део западног оружја продаје на црном тржишту, те да је тешко и замислити да за то не знају у западним престоницама.  

Позиционирање америчке помоћи Украјини подсећа на финансирање уносног бизнис пројекта, а не борбених дејстава, оценио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров.

Господин (Ентони) Блинкен, амерички државни секретар, скреће пажњу на то да настављање помоћи Украјини представља гаранцију за стварање нових радних места у САД. Буквално је реч о финансирању – не рата који је однео хиљаде живота у Украјини, него о некаквом профитабилном бизнис пројекту, упозорио је Лавров.

Он је подсетио на то да је упечатљив пример предузетничке делатности САД у Украјини то што су структуре бизнисмена Џорџа Сороша добиле тло са црницом за одлагање хемијског отпада западне индустрије.