Ненад Нешић реизабран за председника странке, на скупштини био и високи члан СНС-а

0
171

Ненад Нешић реизабран је вечерас у Бањој Луци за предсједника ДНС-а, а на изборној сједници било је и високих функционера из Србије.

Нешић, који је био једини кандидат за предсједника странке, истакао је да ДНС остаје на патриотском путу.

„Република Српска нам је изнад било којег другог циља, она је светиња и немамо намјеру попустити нити одустати да је бранимо. Република Српска мора постојати на основу Дејтонског мировног споразума и уставног поретка“, рекао је Нешић.

Он је истакао да је изборна скупштина прилика и да чланови странке искажу пуну подршку предсједнику РС-а Милораду Додику, „који брани право српског народа на опстанак“.
Портпарол СНСД-а Радован Ковачевић рекао је да је у име предсједника странке Милорада Додика упутио подршку раду изборне скупштине ДНС-а.
„ДНС је наш значајан савезник у борби за очување статуса, положаја, аутономије и државности РС-а. Очекујем да ћемо наставити заједно да радимо, са нашим осталим коалиционим партнерима да се боримо за што је могуће бољу позицију Српске и за што слободнију Српску, као и за то да сваки њен грађанин живи боље“, рекао је Ковачевић.
Члан Предсједништва Српске напредне странке (СНС) из Србије Никола Селаковић рекао је да је ДНС конструктивна патриотска политичка опција, која се бори за интересе српског народа у БиХ, право на конститутивност и право РС-а на опстанак у складу са Дејтонским споразумом.

„Србија и СНС поштују све своје сусједе, па тако и БиХ, али Републику Српску волимо. Уважавамо територијални суверенитет и територијални интегритет БиХ, али и Републике Српске у оквиру ње и подржавамо свако рјешење које заједно донесу три конститутивна народа и два ентитета“, рекао је Селаковић.

Он је напоменуо да је подршка коју је СНС вечерас исказала ДНС-у свједочи чињеници да су Срби интегрални народ, који живи у више различитих држава.

„Поштујемо уставно-правне поретке тих држава, али нам нико не може одузети заједничко историјско памћење, припадност истој вјери, култури и нацији“, рекао је Селаковић.

Овом приликом Нешићу је по благослову Његовог преосвештенства епископа сремског Василија уручено високо црквено-друштвено одликовање Крст вожда Ђорђа Стратимировића.