Ђурђев: Протести испред РИК-а почетак кампање западних центара моћи против Републике Српске!

0
198

Још неколико сати пре затварања биралишта у представници лажне опозиције, а заправо агенти западних центара моћи, кренули су са причом о томе да су избори у Београду покрадени са наводних 40.000 људи из Републике Српске који су дошли да гласају. Није то био само алиби за њихов изборни бродолом, био је то смишљени почетак кампање против Републике Српске, јер битка за опстанак Српске се не води само у Сарајеву, већ и овде у Београду, изјавио је председник Српске лиге Александар Ђурђев.

Према његовим речима, такав излив културрасизма према припадницима сопственог народа до сада није виђен у савременој Европи.

– Ту је рачуница јасна сваком ко има елементарна ниво разума, јер да би 40.000 људи дошло из Републике Српске у Београду на гласање потребно је бар 800 аутобуса да их довезу. Рекао сам током предизборне кампање да је прави назив те листе ,,Насиљем против Србије“, а не ,,Србија против насиља“, и то су показали већ у понедељак увече својим насилничким понашањем, моткама и ножевима са којима су кренули на зграду РИК-а, својим уличарским речником. Можете само замислити како би изгледале државне институције када би их они преузели – напоменуо је Ђурђев.

Председник Српске лиге уверен је да би ови штићеници западних центара моћи, у случају да уз помоћ насиља освоје власт, одмах признали тзв. Косово, увели санкције Русији и пустили Републику Српску низ воду.

– Свесни су да мирно и демократски не могу да освоје власт, спремни су да као и 5. октобра 2000. упадну у државне институције са оружјем и да их пале, али испред њих је непремостива препрека, а то су српски домаћини који више никада неће дозволити да им људи без дана радног стажа, без диплома, без ичега, воде Србију, јер Србија је наша једина кућа – закључио је Ђурђев.