ПРЕДСЕДНИК СРПСКЕ ЛИГЕ ПОЗВАО ГРАЂАНЕ ДА ГЛАСАЈУ ЗА ЛИСТУ БРОЈ 1! Ђурђев: Верујем да ће ‘Србија не сме да стане’ однети убедљиву победу

0
124

Председник Српске лиге Александар Ђурђев позвао је грађане Србије да у недељу 17. децембра на изборима гласају за листу број 1 „Србија не сме да стане“.

Ђурђев је рекао да се дуго радило на патолошкој мржњи и негативном наративу према председнику Србије Александру Вучићу.

– Мислим да је то кључни елемент ове кампање, где се практично све свело на напад на једну политичку фигуру на председника Републике Александра Вучића, уједно на човека са највећим политичким рејтингом. Далеко већим него што има и партија коју је донедавно водио. Он је свакако тај замајац који ће коалицији која носи назив „Србија не сме да стане“ под редним бројем 1 да омогући победу на овим изборима 17. децембра. Позивам све да у недељу изађу на изборе и гласају за листу број 1, из више разлога. Оно што је по мени кључан разлог јесте то што то није празна прича, нису само нека лепа обећања како би се додворили гласачима. Иза ове коалиције коју предводи председник Вучић стоји већ 10 година власти. Видели сте да је све оно што је раније речено да ће се урадити да је то и уражено, спроведено или је близу окончање тих пројеката – рекао је за Информер ТВ Ђурђев за који је подсетио и на болнице које некада нису ни постојале, а које су данас изграђане.

– И то не само у већим градовима, већ и у мањим. Имамо брзу пругу између Београда и Новог Сада, али већ од наредне године ће нас спојити са Европском унијом, односно са престоницом Мађарске, а онда даље према Аустији, Немачкој… Мислим да је то изузетно важно како би наши људи из дијаспоре, а има их изузетно пуно у Аустрији и Немачкој, на што бржи могући начин долазили овде у свој завичај и остваривали све оне животне циљеве које су желели, али до појаве ових нових путева и пруга то је било далеко компликованије. Због чега је напад на председника искључив, зато што је он носилац рејтинга ове коалиције. Уколико се његов рејтинг окрењи, тиме би били слабији резултати. Верујем да су грађани Србије политички писмени, да су искусни и животно, да могу да препознају те медијске нападе од неке добронамерне и здраве критике, која је увек добродошла, али ми је не видимо у овом тренутку од стране конкуренције да је ту ишта добронамерно.

Ђурђев истиче и да не видимо ниједну критику према пројектима који су од животне важности наших грађана.

– Просто видимо само неке афере. Неко најгоре политичко лицемерје да људи који најмање упражњавају морал у свакодневном животу, највише се на тај морал позивају. Опозиција је у свом овом предизборном активизму, порукама, спотовима… продуцирала, снимила и објавила једини политички садржај који је вулгарног карактера. То је практично све оно што они имају да понуде. Касније су покушали да то спинују, да иза тога стоји неко други – казао је Ђурђев и нагласио да већинска Србија није морално изопачена, и да су већински људи здравомислећи.

Председник Српске лиге је нагласио да људи у Србији увек гледају ко има неки политички резултат да би се тако определили.

– Уколико се за политичку понуду нуди неко ко је раније био деценију на власти, а није успео да спроведе ништа од овога што је ова власт спровела на челу са председником Вучићем. Ту је разлика огромна. Оно што је негде заиста проблем у држави је нешто за шта није крива власт. Ако је у питању инфлација она је увезена због сукоба у свету. Економско стање трпе људи у свету и тако се она рефлектује и на нас. Али грађани Србије знају да опозициони лидери не би могли да издрже ни недељу дана у тим условима у којима је ова власт успела и да се изнесе са изазовом короне, и да изнесе овај изазов поскупљења цене енергената условљен ратом и сукобом у Украјини… – истакао је Ђурђев и додао да верује да ће листу „Србија не сме да стане“ однети убедљиву победу и без обзира на све ове спољашње проблеме са којима се суочавамо и без обзира на подшку коју опозиција има од стране појединих западних центара моћи не би ли ослабили Србију.

Како је рекао Ђурђев, сигурно један део опозиције неће прихватити резултате који ће се објавити, али треба видети комплетну слику, а комплетна слика је, истиче он, мало комплекснија.

– Не бих се усудио пошто нисам пророк да то предвиђам, али већ сада видимо најаве одређених политичких лидера из опозиције који већ сада најављују да неће признати резултате. Да ће доћи до неких већих нерегуларности и што је такође врло неозбиљно, али ми имамо ту жалост да на нашој политичкој сцени се такмиче неозбиљни људи, неодговорни људи према држави. Они су у стању да зарад неког личног ћара, интереса доведу у питање и стабилност државе и животни стандард грађана… – рекао је Ђурђев и додао да помирљиви тонови долазе из редова владајуће коалиције и да никога нису етикетирали од стране опозиције.

Ђурђев је уверен да ће грађани ту зрелост и озбиљност наградити гласовима.

Према његовим речима, он код опозиције није осетио искреност нити било шта што је добронамерно према држави и према грађанима.