Стоилковић: Србија не само да не сме да стане, него може и мора стално да иде напред!

0
178

Председник Демократске партије Срба у Северној Македонији и посланик Собрања Иван Стоилковић истакао је да ће избори 17. децембра бити убедљива потврда континуитета државне и националне политике председника Вучића и Српске напредне странке.

– Не треба бити превише паметан па закључити да ће избори 17. децембра бити убедљива потврда континуитета државне и националне политике председника Вучића и Српске напредне странке. Видљива је масовна подршка политике Српске напредне странке и њених коалиционих партнера, што значи да Србији на унатрашњем политичком плану претстоји пуна политичка и економска стабилност – истакао је Стоилковић.

(ВИДЕО) Весић у посети месном одбору Вајска: 17. децембра бирамо између развоја и повратка у прошлост!
(ВИДЕО) Весић у посети месном одбору Вајска: 17. децембра бирамо између развоја и повратка у прошлост!
Јад и беда: Симпатизерка Ђиласа, Маринике и Алексића бесрамно увредила Гујона и хероја Приштинског корпуса!
Јад и беда: Симпатизерка Ђиласа, Маринике и Алексића бесрамно увредила Гујона и хероја Приштинског корпуса!
Како је рекао, на подручју Македоније је из више разлога, проценат подршке СНС је већи и изражен је у апсолутним бројевима.

– Што се тиче српке подршке на подручју Македоније ту је из више разлога проценат подршке изражен у апсолутни бројевима и већи, пре свега због великог разумевања председника Вучића и подршке не само Србима него и Македонији уопште. Оно што је битно, јесте чињеница да изборни процес тече својим уобичајеним током, мирно, што ће рећи да су грађани Србије и српски народ у целини прихватили изборни процес као једини метод доласка на власти, а разне авантуристичке идеје и покрети не треба и неће имати подршку у српском друштву – казао је Стоилковић и додао:

– Српски избори су почетак једног изборног процеса ширих димензија јер претстоје европски избори, руски и крајем године и амерички избори који ће отворити нове процесе и на неки начин већ потврдити велике промене у светској политици, које се надам да ћемо као српски народ успети да искористимо на најбољи могући начин. Србија у 2024 има више задатака, да чува и сачува мир, задатак који не зависи само нас него и од других, ту мислим на авантуристичку политику Куртија и његових западних ментора, наставак убрзаног економског развоја, одупирање притисцима међународних фактора по питању Републике Српске и Косова и Метохије, регионална сарадња и брига за српски народ у окружењу, као и константна брига и помоћ нашем народу на Косову и Метохији. Задаци захтевни, али и не тако недостижни.

На крају, Стоилковић је истакао да „Србија не само да не сме да стане, него и може и мора стално да иде напред“.

извор: informer.rs