Ђурђев: Србији, по узору на Француску, потребан закон који ће штитити фармере од бесмислених тужби!

0
252

Многи данас одлазе из градова у села у потрази за мирнијим и здравијим животом. Некима од њих, међутим, сметају ствари на које нису навикли, а које представљају саставни део сеоског живота попут буке коју праве животиње и непријатних мириса, рекао је председник Српске лиге Александар Ђурђев.

– С обзиром да се и код нас све чешће срећу тужбе против домаћих фармера по том основу, било би добро да Србија усвоји закон сличан недавно донетом закону у Француској који штити фармере од таквих злоупотреба – изјавио је Ђурђев.

Према његовим речима, фармери у нашим селима раде најважнији задатак данашњице, а то је производња здраве органске хране.

– Бука, непријатни мириси, трагови ђубрива на сеоским путевима – све су то саставни делови живота и рада на селу. Често се подругљиво каже да неко није за град јер не уме да се понаша на одређени начин. Исто важи и за село, за село нису они који нису спремни на солидарност са фармерима и на поштовање и неких природних закон – прецизирао је Ђурђев.

Председник Српске лиге поручио је да ће ова партија наставити са подршком развојним програмима Министарства за бригу о селу предвођеног министром Миланом Кркобабићем, где спада и додела бесплатних сеоских кућа младима и отварање и обнављање сеоских задруга.