Свештенство СПЦ ушло у посед свог храма код Подујева

0
119

Будући да је у храм 28. новембра провалила група предвођена самозваним свештеником Николом Џуфком из Албаније, представници Епархије рашко-призренске јуче су освештали оскрнављени храм и одслужили свету литургију.

Са благословом епископа рашко-призренског Теодосија јуче је у селу Ракитница код Подујева служена литургија у Храму Светог архангела Михаила.

У време литургије изван цркве су били присутни представници мониторинг тима Еулекса, патрола карабињера који раде при Еулексу, као и представници тзв. косовске полиције. Догађај је протекао мирно и након завршетка литургије брава на уласку у храм је замењена.

Отац Сава је у беседи нагласио да је освећењем и светом литургијом Храм Светога архангела Михаила враћен у свој редовни црквени поредак као богомоља Српске православне цркве – Епархије рашко-призренске. Изразио наду да ће и овај храм као и сви други објекти СПЦ на овим просторима бити поштовани и заштићени од даљег скрнављења.

Након литургије отац Сава и представници епархије су се задржали у краћем разговору са представницима Еулекса и тзв. косовске полиције.