„КАКАВ ЈЕ ГЕНЕРАЛ БИО ТРЕБА ПОСЛУШАТИ ЊЕГОВЕ КОЛЕГЕ“ Вучевић о Поношу: Држи нам предавања, а све истопио у Железари

0
159

Ми данас не сечемо, не топимо, оно што је бранило државу. Понош нама држи предавање сваки дан, рекао је председник СНС Милош Вучевић за Хепи телевизију. Он се дотакао и војске Србије, ситуације на Космету и других актуелних политичким тема у нашој земљи.

Сви што критикују Вучића славили би да Вучић реши нешто око Косова

Нема избора, ЗСО, они иду на етничко чишћење КиМ, рекао је Вучевић.

-Они сваки дан имају мале притиске на Србе, пузајуће етничко чишћење. Он ради кроз већи број притисака, мањих интензитета, да би Србе растерао. Сви што критикују Вучића славили би да Вучић реши нешто око Косова. Ту је највећи кукавичлук. На том питању се не руши држава. Морамо бити много рационални, политика Србије мора да буде да се релаксирају односи у Прешеву и Бујановцу. Верујем да неће нико да ратује. Србија мора да буде присутнија у Прешеву, да помажемо све што можемо да људи буду задовољнији што тамо живе. 

Куртију је само у фокусу да се реши Срба на КиМ

Вучевић је истакао да замерке војсци Србије, која је на територији наше државе, замерају они који имају своје војске ван својих држава.

-Само Србији ваљда није дозвољено да се њена војска креће по својој територији. Војска Србије ће наставити да ради редовно све активности, она је најјачи гарант безбедности и независности наше државе. Рекао сам и по питању КиМ, никада не играмо тајне игре. Очекујемо да КФОР буде одговоран, по Резолуцији 1244, за безбедност свих људи који живе на КиМ. Је л’ сте чули да су се неке фабрике на КиМ отвориле? Куртију је само у фокусу да се реши Срба на КиМ, да нас сведе на статистичку грешку. Одговорна и политички стабилна власт Србије је предуслов да сачувамо Србе на КиМ, као и даље улагање у нашу безбедност. Сигурно им није свеједно када виде да имамо 11 нових хеликоптера. А то није све. И што је важније, ми данас не сечемо, не топимо, оно што је бранило државу. Понош нама држи предавање сваки дан. Човек све истопио у Железари Смедерево. Он је две године био у касарни, па био административни радник у војсци, а онда напредовао преко Атлантског савеза. То је његово легитимно право, али је погубно за безбедносну политику. Када он каже да је био у Крајини, он је у Крајини проверавао системе и брзо се враћао, без брзог воза, за Београд на сигурно. Какав је био генерал, треба послушати шта кажу његове колеге, официри и генерали, које га знају из свих околности. Знају ко је био тамо где је било гадно, а ко је хватао кривину. Много политичара, новинара,су у шпијунским службама. Невероватна је потреба да радите против своје државе. Неко можда ради за паре, а неко из снажног убеђења. Баш ти што нам држе предавање затекли бисте их како раде са хрватским шпијунима. И не само хрватским.

Фото: Printscreen Happy TV