ДРЖАВА У РЕКОНСТРУКЦИЈУ 15 КИЛОМЕТАРА ПУТА РАТКОВО-ДЕСПОТОВО УЛОЖИЛА 516 МИЛИОНА Мештани Пивница добили нови асфалт након 1968. године! 

0
153

Рехабилитација пута Ратково-Деспотово, кроз Пивнице, представља један од најзначајнијих пројеката у Бачком округу. На њега се чекало више од пет деценија. Јавно предузеће „Путеви Србије“ у ову деоницу уложили су 516 милиона динара.

Пут се није реконтруисао од 60-их година прошлог века, а док грађевинске машине нису стигле чиниле су га рупа до рупе. Грађани истичу да је овај потез државе од великог значаја за мештане сва три места.

-То нам је било неопходно, нисмо могли нормално да путујемо- рекла је Бачкопаланчанка која сваки дан путује у Пивнице због посла.

Радови

Фото: Printscreen Pink televizija

Путарима је приоритет био ојачање коловоза, због теретних возила која свакодневно користе овај правац. 

-На постојећи коловоз сипан је туцаник дебљине од 15 до 18 центиметара, пошто су то коловози који су пропали. На њега ћемо нанети носећи слој асфалта од шест центиментра и хабајући слој од четири центиметра- истакао је за Пинк телевизију Иштван Пап, шеф градилишта, и додао је правац од 15 километара кроз сва три места урађен те да су остали школски прилази и уређење банкина. 

Радови

Фото: Printscreen Pink televizija

Извор: Dnevnik.rs