Ђурђев: Ко неће да брани и храни домаће службе, браниће и храниће оне туђе!

0
126

Према његовим речима, страни центри моћи уложили су милијарде да међу Србима створе неповерење према сопственим службама.

Председник Српске лиге Александар Ђурђев прокоментарисао је данас откривање ланца шпијунирања члана хрватске амбасаде у Београду.

– Ланац шпијунирања преко члана хрватске амбасаде у Београду, а који је откривен и разбијен захваљујући раду Безбедносно-информативне агенције, доказ је да стране службе даноноћно вршљају по Србији и као такве представљају опасност за мир и стабилност у нашој земљи. Ипак, наше службе су показале карактер, да имају снажан национални предзнак и да не робују ни југословенству ни национализму, већ се воде искључиво српским националним интересима – изјавио је председник Српске лиге Александар Ђурђев.

Према његовим речима, страни центри моћи уложили су милијарде да међу Србима створе неповерење према сопственим службама, а тиме и према сопственој националној безбедности.

– Без јаке службе нема јаке државе, а тиме ни јаке привреде, плата, пензија, стипендија и свега осталог. Они који унутар Србије говоре и раде против домаћих служби, који говоре да исте не треба ни бранити ни хранити, очигледно чекају да стране службе заузму њихово место. Треба бити јасан – ко је против домаћих служби, тај је за тиху страну окупацију државе – подвукао је Ђурђев.

Председник Српске лиге сматра да је изјава председника Србије Александра Вучића да Београд данас изгледа попут Казабланке током Другог светског рата није претерана, већ реална и утемељена.

– Србија и Балкан у целини занимају центре моћи широм света, њихове службе путем меке моћи и пропаганде покушавају да дестабилизују наш простор, да унесу смутњу међу наше грађане, да прекину нераскидиве везе државе и нације. Оптимиста сам да ћемо се одбранити од таквих напада, јер не можете уништити службе народа чији су припадници у далекој прошлости учествовали у стварању служби неких од најмоћнијих земаља тог времена попут Руског царства и Османске империје, а чије службе постоје дуже него многе државе на Балкану и у Европи – закључио је Ђурђев.