ВУЧИЋ О ПРОГНОЗАМА ПРЕД ИЗБОРЕ: Листа „Србија не сме да стане“ има три одсто више од свих осталих заједно

0
187

ШАБАЦ: Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да све изборне листе на републичким изборима, укљичујући социјалисте, сем Савеза војвођанских Мађара(СВМ), тренутно имају, према његовим подацима, три и по до четири одсто мање него листа „Александар Вучић – Србија не сме да стане“.2

Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

„То је врло близу. Ако би они у наредних 20 дана успели да преокрену три одсто више, а ми три одсто мање, они би били у предности за један, два одсто и онда бисмо ми са СВМ били на ивици можемо ли да направимо ту владу или не можемо“, рекао је Вучић током обиласка почетка радова на изградњи брзе саобраћајнице Слепчевић-Бадовинци.

Што се тиче београдских избора, Вучић је рекао да су се ствари много промениле.

„Сада смо на ивици, видећемо како ће да иде са десничарским странкама, ко ће ући у градски парламент. Ми смо свакако, од пре месец дана, по први пут испред листе Драгана Ђиласа. Они су били испред нас неколико месеци и верујем да људи виде ко шта ради и колико ради и верујем да ће и ту резултат бити добар. Не буде ли, први ћемо им  честитати и пожелети успех у раду свима који су нас победили. И на нивоу Републике и на нивоу Београди и сваког другог града и општине у Србији“, поручио је Вучић.

Додао је да ће једина валидна и важна процена биће изјашњавање грађана.

Ја могу о њима да причам колико хоћете. Наљутили би се многи, распршили би им се снови. Али ја то не волим да радим, не зато што их немамо, јер сада радимо истраживања сваког дана. Важно је да људи не мисле да је крај и да су ствари завршене. Људи морају да знају да је та битка веома неизвесна“, рекао је Вучић.

2

Фото: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Како је додао, биће великих последица по грађане ако опозиција после избора буде формирала техничку владу.

„Људи мисле да је све ово дато и да ће бити боље. Не,  биће боље ако будете имате оно руководство које се борило за вас, а ако не будете имали, вратиће нас експресно у прошлост у време њихове владавине, катанчења фабрика и њиховим међусобних размирица. Они  причају о техничким владама и годину дана неће ништа суштински да раде, осим да се боре за власт“, рекао је Вучић.