Ђурђев: Узгојено месо вишеструко штетно, Србија да крене путем Италије и забрани га!

0
135

Српска лига већ годинама предлаже да Србија забрани продају и употребу узгојеног меса и ГМО хране, јер иста штети најпре здрављу грађана, посебно оних најмлађих чије тело се развија, а потом и домаћим пољопривредним произвођачима који на традиционалан начин, уз помоћ савремених технологија, производе врхунске пољопривреде производе“ – изјавио је председник Српске лиге Александар Ђурђев.

Он сматра да је пример Италије, земље оснивача Европске уније, која је недавно забранила производњу и продају узгојеног меса, јасан показатељ у ком правцу ће се кретати европско законодавство у области контроле квалитета хране.

– Још три земље ЕУ су забраниле употребу узгојеног меса и пре него што се исто појавило на тржишту. Морамо пратити овакве позитивне трендове унутар ЕУ и узимати из ње оно најбоље. Храна је ресурс будућности који уз енергенте данас представља ,,суво злато“ и гарант опстанка државе и народа. Србија је све ратове и недаће преживела захваљујући резервама здраве хране које је имала. То је признао чак и хрватски председник Зоран Милановић који нас је једном приликом описао на следећи начин – Срби никад нису били гладни – закључио је Ђурђев.