Ђурђев: Формирати Балкански савез против великоалбанског пројекта!

0
219

Председник Српске лиге Александар Ђурђев каже да великоалбанске претензије не тичу се само Косова и Метохије и јужних делова централне Србије, већ и делова Црне Горе, Северне Македоније и Грчке, те Српска лига предлаже формирање Балканског савеза ових земаља са циљем борбе против истог – најпре политичким и дипломатским, а ако буде потребно и војним средствима.

Он је истакао да узор томе треба да буде искуство Балканског савеза из Првог светског рата који је резултирао протеривањем Турака са Балкан и који је учврстио позиције тадашњих балканских држава.

,,Данас Космет, сутра Рашка област, а прекосутра север и исток Црне Горе, запад Северне Македоније и део грчког Епира. Свима нам прети иста претња, људи попут Куртија, џихадисти заостали у племенском добу који уз помоћ новца добијеног од продаје дроге хоће да направе Велику Албанију. Само заједно балканске земље и народи могу да униште ову претњу и обезбеде сигурну и мирну будућност својих грађана. Србија је до сада била сама у овој борби, али је, подневши велики терет, остварила значајне резултате“ – закључио је председник Српске лиге.