Миленковић: Кркобабић помаже Србима на Косову

0
222

Срби на Косову и Метохији су, захваљујући министру Кркобабићу, од Владе Србије добили 3 минибуса у општинама Гњилане, Косовска Каменица и Зубин поток, од 26 колико је додељено у читавој Србији за ову годину, а који ће служити за превоз путника и повезивање и најудаљенијих села са општинским центрима, изјавио је Горан Миленковић, помоћник министра за бригу о селу и генерални секретар Српске лиге.

– Конкурс спроводи Министарство за бригу о селу већ трећу годину и укупно је до сада додељен 61 минибус, који се као јавни превоз бесплатно користе на територији читавих општина којима су додељени, у многоме олакшавајући становништву начин живота, нарочито младима и оним најстаријима. То се пре свега односи на наше становништво на Косову и Метохији, поготово јужно од Ибра, које је веома безбедносно и на друге начине угрожено, а ови минибусеви ће им бар мало тешку ситуацију олакшати – додао је Миленковић.

– Председник Вучић, Влада Србије, као и министар Кркобабић чине све што је могуће да помогну нашем народу на Косову и Метохији, а додела минибусева у ове три општине је још један у низу реализованих програма Министарства за бригу селу у јужној покрајини – закључио је Миленковић.