Ђурђев: Вучевићева подршка ловцима је јасан показатељ да министар одбране разуме концепт наоружаних позитиваца!

0
240

Српска лига већ годинама истиче тезу да су од наоружаних негативаца једина права заштита наоружани позитивци попут ловаца који имају уредне дозволе за оружје, морално су исправни и здравствено способни и као такви неопходни нашем друштву и држави, рекао је председник Српске лиге Александар Ђурђев.

– Зато поздрављамо договор министра одбране Милоша Вучевића и председника Ловачког савеза Србије Братислава Ћирковића да се релаксирају мере у вези са коришћењем оружја од стране ловаца – изјавио је Ђурђев.

На овај начин су, сматра Ђурђев, ловци коначно уважени од стране републичке владе, јер је суспендовањем мораторијума за ловце, стрелце и привредна друштва превазиђена несугласица између њих која је постојала месецима, чиме је олакшано функционисање ове групације од које практично живи готово 30.000 грађана.

– Вучевић је, као ретко ко на власти, показао да има поверење у држављане Србије, а посебно у ловце као људе који се брину о нашим шумама и природи уопште. Трговина ловачком оружјем, а која је поново дозвољена, важна је јер ће на тај начин људи из наменске индустрије моћи да увећају своје приходе – истакао је Ђурђев.

Председник Српске лиге напоменуо је да је Вучевић још једном показао да је, за разлику од неких других министара, човек који је из народа, разуме потребе народа и све проблеме жели да реши уз договор са народом.

– Он је позитивац у Влади Србије наоружан разумом и љубављу према Србији, а ловци су позитивци наоружани пушкама и спремни да сутра први стану на браник отаџбине Србије. Зато се тако добро и разумеју – закључио је Ђурђев.