Ђурђев: Џаба спољноекономски успеси председника Вучића ако се министар Момировић не уозбиљи!

0
126

,,Споразум о слободној трговини и низ других потписаних са Кином, а које је издејствовао председник Србије Александар Вучић огромна су шанса за домаћи извоз пољопривредних производа, али је услов да исти буде реализован тај да се министар трговине Томислав Момировић уозбиљи и да у свој ресор доведе ред.
Он је главни кривац што се наше воће све чешће враћа са граница под оптужбом да је неисправно и штетно и што због тога наша држава трпи тешку бламажу“ – изјавио је председник Српске лиге Александар Ђурђев.

Према његовим речима, Момировић је, између осталог, крив и за то што се својевремено пласирала теза да се грађани Русије хране отровном храном и да је то нанело штету српској трговини.

,,Русија је озбиљна земља и брине о безбедности исхране своје нације, баш као што то чини и Европска унија. Србија је због Момировића дошла до тога да јој се из држава ЕУ враћају шљиве због тога што садрже пестициде. Наши преци су производили здраве и квалитетне шљиве пре сто и двеста година, а Момировић не може да то контролише данас у 21. веку“ – подвукао је Ђурђев.

Председник Српске лиге се пита какву то онда храну једу грађани Србије и има ли уопште довољно хране у робним резервама у случају кризе, рата или елементарних непогода.

,,Сетимо се да је не тако давно председник Вучић послао тајну службу како би истражила нестанак хране у робним резервама. Заиста је крајње време да се министар Момировић уозбиљи и да стане у заштиту интереса грађана Србије, односно обичног човека, сељака и радника, а не крупног трговачког лобија и капитала, банака и финансијских шпекуланата“ – закључио је Ђурђев.