Ђурђев: Министар Момировић да престане да се прави мртав и да стане на страну грађана Србије!

0
227

Актуелни министар трговине Томислав Момировић не сме стати са активностима излажења у сусрет грађанима који су суочени са сталним поскупљењима, а за шта су одговорни крупни капитал, тајкуни и банкарске крвопије који људе у нашој земљи гурају у нова задужења, али и у сиромаштво, рекао је председник Српске лиге Александар Ђурђев.

– Таква пасивност, инертност и отуђеност од сопственог народа какву показује министар Момировић је недопустива, јер он мора бити у служби тог народа, народа који својим радом држи ову државу на својим леђима, а не разних финансијских и банкарских шпекуланата – изјавио је Ђурђев.

Он је позвао министра трговине да појача кампању појефтињења стратешки важних производа попут програма ,,Боља цена“ и покаже солидарност и социјалну одговорност.

– У августу је цена литра млека у Србији износила 160 динара, а у Словенији 104. Килограм парадајза у Републици Српској је коштао 102 динара, а у Србији 150. У Словенији је килограм кромпира коштао 93 динара, а у Србији и до 150. Једна акција не може решити све ово, министар Момировић мора да престане да се прави мртав и под хитно да тражи да трговци на велико, банке, али и они који су свих ових година правили екстра профит сада поднесу највећи терет кризе – прецизирао је Ђурђев.

Председник Српске лиге уверен је да ће председник Србије Александар Вучић и већина чланова Владе Србије уважити многе апеле радног и вредног народа да се терет кризе са њихових леђа пребаци на оне најбогатије.

– Момировић није манекен на модној писти, већ министар који мора да разуме глас народа, јер глас народа је, како су говорили стари Римљани, глас Бога. Људе не занима његова фризура и стил облачења, већ траже решења за конкретне проблеме – закључио је Ђурђев.