Марија Захарова: „Ове лажи, су усмерене на дискредитацију Београда и на одвлачење пажње од етничког чишћења Срба које се спроводи на Косову и Метохији”

0
219

„Да ли се треба чудити томе што српски народ покушава да се заштити и да одбрани „све оно што су за нормалног човека праве вредности”, културу, традицију и своје домове, упитала је портпаролка МСП-а Русије.

Говорећи о мисији Кфора и Еулекса на Косову и Метохији, она подсећа да ове мировне снаге никада нису ни радиле нити сада раде оно што би требало, јер то никада нису ни желеле.

Што се оптужби на рачун цркве тиче она каже да је напади на СПЦ не чуде, јер се ради не само о тренду, већ свеопштој политици напада на православље.

„То није хибридни, већ директан напад на православље, који спроводи Запад. Раније су радили прикривено, а сада то раде директно. Они приводе и испитују православне свештенике, баве се унутрашњим провокацијама користећи се апсолутно неморалним и неетичким начинима разбуктавања конфликта. Покушавају да затрују људе који припадају православљу, измишљају нову историју религија света. Шта све не раде! Тако да у овом конкретном случају нисам изненађена да је сада и СПЦ постала предмет, не само детаљне пажње, већ и агресије колективног Запада“.

„Могу само да потврдим оно што у региону, на Балкану, знају боље него било где другде. Срби су вековима били присутни на тој земљи и православље је на тој територији било присутно вековима. И то је увек била кост у грлу западних спонзора који подржавају сепаратизам косовских Албанаца. То је врло битан фактор”, закључила је Захарова.