ЂУРЂЕВ: Деца ван Београда нису грађани другог реда, Шапић крши устав и дискриминише остатак Србије!

0
150

Председник Српске лиге апеловао је на државну власт да спречи овакве облике дискриминације наше најрањивије друштвене категорије и нашег највеће ресурса за будућност.

У жељи за самопромоцијом, огрезао у популизму и политичком авантуризму, градоначелник Београда је, доделивши бесплатне уџбенике за основце и средњошколце само на територији Београда, прекршио Устав Србије који гарантује забрану било какве дискриминације и децу ван престонице, од Врања до Суботице, од Лознице до Зајечара, сврстао у грађане другог реда, изјавио је председник Српске лиге Александар Ђурђев.

Он је истакао да је лепо што ће београдски ученици добити бесплатне књиге, али да је то шамар деци и родитељима који живе у осталим деловима Србије, јер и они имају иста права и обавезе у овој држави и не могу бити предмет дискриминације само зато што живе ван Београда.

– Српска лига се залаже за бесплатно образовање и бесплатне уџбенике, али за сву децу у Србији, а не само за привилеговану касту. Нама је потребна државотворна децентрализација Србије, јер одсуство солидарности у данашње време само долива уље на ватру све већих друштвених сукоба и појачава пораст агресије и свих осталих негативности – истакао је Ђурђев.