Ђурђев: Вештачко страно месо уместо домаћег органског меса данас значи вештачку интелигенцију уместо домаћих радника сутра

0
308

Недопустиво је да стране компаније у Србији производе вештачко месо, то сматрамо не само директним нападом на домаћу производњу меса која је по квалитету међу најбољима у Европи, већ и нагризањем националног суверенитета, јер храна је ресурс будућности и то је украјинска криза потпуно оголила, изјавио је председник Српске лиге Александар Ђурђев.

Он је истакао да предност треба дати домаћој производњи која има све предуслове да обезбеди довољне количине здраве и квалитетне хране како за домаће потребе, тако и за извоз.

– Морамо јачати домаћу производњу, јер ће храна ускоро вредети више од нафте и литијума заједно. Српски сељак са својим производима мора имати предност, јер су стране компаније на примеру Русије показале да ће зарад политичких интереса, чак и на штету свог профита, послушати владе својих земаља и преселити своју производњу и капитал на друго место – закључио је Ђурђев.