Ђурђев: Србија да, по узору на Русију, обезбеди бесплатно земљиште за парове након десет година брака!

0
130

Српска лига, по узору на предлог из руске Државне думе, предлаже да се паровима који су већ десет година у браку и имају децу, своју или усвојену, бесплатно додели државно земљиште које би могли да обрађују, – изјавио је председник Српске лиге Александар Ђурђев.

Он сматра да је то најбољи начин да се искористи 200.000 хектара државног пољопривредног земљишта које је данас ван употребе.

– Српску државну земљу треба дати онима који су будућност Србије – младим паровима и њиховој деци. Тако ћемо демографски обнављати нашу државу и увећати благостање њених грађана – истакао је Ђурђев.

Баш убог оваквих политичких потеза преко 77 одсто Руса верује руском председнику Владимиру Путину, показују резултати истраживања Руског центра за истраживање јавног мњења. Председник Српске лиге уверен је да ће овај предлог наићи на разумевање власти.

– Министар за бригу о селу Милан Кркобабић је, уз подршку председника Србије Александра Вучића, урадио много тога у последњих неколико година за обнову српског села. Након бесплатне доделе сеоских кућа младима, мислим да је време да се начини корак даље и обезбеди расподела земље онима који имају жељу и вољу да је обрађују. То би било улагање које би се вишеструко исплатило – закључио је Ђурђев.