Ђурђев: Басти јесте место на улици, где ће и бити након што добије отказ у Влади Србије!

0
145

,,Раде Баста је требао бити избачен из Владе Србије још онда када је вршио притисак на председника Србије Александра Вучића и министре у Влади Србије, мимо званичне политике наше земље, а сада када отворено и недвосмислено подржава насилне протесте тзв. опозиције на улицама Београда, мора му се под хитно уручити оставка јер својим наступима угрожава безбедност Србије“ – изјавио је председник Српске лиге Александар Ђурђев.

Он је напоменуо да Баста, као агент утицаја НАТО у Србији, директно нарушава вековима грађене дипломатске односе са Русијом од којих нам зависе два кључна питања у овом тренутку – одбрана Косова и Метохије и енергетска стабилност земље.

,,Баста је убачен у Владу Србије, као спавач НАТО, по задатку да разбије политичко јединство у руководећим државним органима у овако деликатном безбедносном моменту. Уместо да подржи нашу полицију, посебно након што су њени припадници маестралном акцијом ухапсили тројицу шиптарских терориста, Баста подржава насилне протесте чији су главни захтеви да министар полиције поднесе оставку, а да председник Србије Александар Вучић буде обешен. Шта је следеће, да и Баста заједно са својим истомишљеницима почне да блокира путеве и опкољава институције ове државе? Овај човек не само да треба да лети напоље из Владе Србије, већ му треба судити за велеиздају“, закључио је председник Српске лиге.