Ђурђев: Ловац треба да води рачуна да не постане ловина! Није реткост у историји да управо онај који лови буде и уловљен (ВИДЕО)

0
306

Србија је тренутно једина држава у свету коју уважавају све светске силе, неопходно је да, у складу са нашим националним интересима, водимо рачуна о нашој безбедности и нашим грађанима, рекао је за Ново викенд јутро Јоване Јеремић председник Српске лиге Александар Ђурђев.

Ђурђев је рекао да било који друштвени однос, а истиче да је рат свакако однос две или више страна које су сукобљене, имају двосмерне активности.

Како каже, у тој двосмерности, онај који је ловац, треба да води рачуна да не постане ловина.

– Није реткост у историји да управо онај који лови буде и уловљен. Неопходно је водити рачуна о свему. Неопходно је да наша држава, у складу са нашим националним интересима које имамо, води рачуна о нашој безбедности и нашим грађанима – рекао је Ђурђев и додаје:

– Треба да остане будна и да можда неке супериорније силе, уколико немају мотивисане припаднике, који тај посао обављају, често могу да буду и побеђени.

– Видели само да су се храбри Срби на Косову и Метохији, који су заиста понос нације, голоруки су се са флашама воде одупрли припадницима окупационе силе на Косову и Метохији – рекао је Ђурђев.

Како каже, показали су да када су одговорни и посвећени, могу да постигну оно што је национални интерес.

– Тако да, у тој обавештеној игри никада ствари нису дефинисане до краја и оно што се на први поглед чини као циљ, не мора уопште да буде циљ. То су игре за људе који се тим послом баве – рекао је Ђурђев.

Он је истакао да не би искључио могућност да и тамо на терену делују службе које се баве сличним пословима, али сигурно, додаје, нису могли да очекују да ће се голоруки народ супроставити окупационим снагама које тамо фингирају безбедност.

Ђурђев је рекао да је Србија тренутно једина држава у свету коју уважавају све светске силе.

– Не мислим да је ту искључиво заслужни само тренутни међународни односи и сукобу, просто Србија јача и има већи капацитет да се бави како заштитом својих националних интереса тако и регионалном безбедношћу – рекао је Ђурђев.

ИЗВОР: ПИНК.РС