Ђурђев: Србија и Мађарска да заједно закључе безбедносни споразум са Русијом!

0
194

,,Позив мађарског премијера Виктора Орбана упућен Бриселу, а који се тиче потребе да се са Русијом постигне договор о колективној безбедности такође се тиче и Србије, јер будућност европске безбедности је будућност свих нас.
Српска лига предлаже да Србија и Мађарска саме крену у том правцу и заједно са Русијом потпишу споразум о колективној безбедности у трајању од 100 година“ – изјавио је председник Српске лиге Александар Ђурђев.

Истичући да је Русија део Европе и да без ње Европа нема никакву будућност, ни економску ни енергетску ни политичку, а посебно не безбедну будућност, Ђурђев је напоменуо да ће Мађарска врло вероватно у блиској будућности имати заједничку границу са Русијом и да би таква врста споразума била могућа и конкретно на терену.

,,Опстанак и Србије и Мађарске битно зависи од чврсте сарадње са Русијом. Осовина Русија-Мађарска-Србија донела би много тога свима и неупитно би представљала безбедносни гарант на широком европском простору подложном конфликтима. Уверен сам да би се многе друге европске земље придружиле том колективним безбедносном формату сарадње. Само заједно имамо извесну и сигурну будућност“ – закључио је председник Српске лиге.