Ђурђев: Секте су се увукле и у наше основне школе, веронаука нужна зарад одбране менталног и духовног здравља наше деце!

0
170

Било је потребно, нажалост, да се деси трагедија попут оне у ОШ ,, Владислав Рибникар“ да би наша јавност схватила колико је опасан феномен секти и колико вреба и оне најслабије и најнемоћније међу нама – нашу децу. Сада је јасно да су разне секте и њима блиске НВО далеко већи кривац за морални суноврат нашег друштва него ико други, као што је јасно и то да оркестрирана кампања против СПЦ и патријарха Порфирија има за циљ уништење чувара духовности и моралности српског народа и друштва, изјавио је председник Српске лиге Александар Ђурђев поводом изјаве једног од родитеља трагично настрадале деце у Београду који је испричао да је у ОШ ,, Владислав Рибникар“ од поједине деце тражено да комуницирају са мртвима као део психолошке терапије.

Ђурђев је истакао да је сада јасно да кампања Српске лиге за увођење веронауке у основне школе представља нужност, а не политикантску пропаганду.

– Део државног просветног система је у служби разарања нашег не само образовања, већ и морала, система вредности, породице. Управо зато постоји системски отпор истог увођењу веронауке и вероучитеља у систем образовања наше деце. Дакле, отпор против исте оне цркве која је направила просвету у Србији. Шта је следеће, да уместо иконе Светог Саве школске зидове попуњавају гуруи и вештице? – запитао се Ђурђев.

Председник Српске лиге сматра да је куцнуо последњи час да децу заштитимо од секти и сваког другог облика деструктивног деловања по њихово ментално и духовно здравље.

– Деци у Србији је насушно потребна веронаука, јер ће на тај начин добити неопходна знања да препознају деловање секти и да исте пријаве учитељима или родитељима. Они који су ударили на нашу децу морају знати да ће од народа добити ударац од кога се никада више неће повратити“ – закључио је Ђурђев.