Ђурђев: Број обртаја мржње Шапића према Србима из Војводине не може да стигне ни Аљбин Курти!

0
243

,,Изјава градоначелника Београда, дан након 175. годишњице оснивања Српске Војводине, у којој на најприземнији начин вређа Србе из овог историјски, национално и духовно важног дела српског етничког простора, незапамћена је чак и у време нацистичког окупатора. Уместо да се супротстави као човек и мушкарац очима јавности поводом убистава деце и људи у Београду, Шапић је изашао из мишије рупе у коју се завукао седмицама уназад како би, гле чуда, изливом најгорег шовинизма вређао Србе у Војводини. Српска лига захтева његову хитну смену са места градоначелника Београда“ – изјавио је председник Српске лиге Александар Ђурђев поводом Шапићеве изјаве да је сменио једног од својих сарадника, Србина из Војводине, јер ,,ради на мањем броју обртаја“, тј. на ,,тај војвођански број обртаја“. 
Ђурђев је напоменуо да је крајње време да се Београд престане бранити од Срба и да је Шапићева порука директан ветар у леђа онима који желе да српску Војводину одвоје од антисрпског Београда“ – напоменуо је Ђурђев.

Председник Српске лиге позвао је патријарха српског господина Порфирија да осуди овај Шапићев говор мржње и да му не дозволи да својим присуством оскрнави Спасовдан као крсну славу Београда.

,,Некад се чини да су 1945. године стрељани сви Срби који би се данас супротставили Шапићевом антисрпству. Шапић није ни прави Београђанин, јер да јесте, не би се стидео да оде у Младеновац, место на чијем факултету је стекао диплому, и суочи се са породицама убијених у недавном масакру. На ком нивоу обртаја је тада била његова храброст? На нули. Тај број је оцена и његове људскости и родољубља. Да није било националне борбе тих истих Срба из Војводине, Шапић данас не би имао где да буде градоначелник“ – закључио је Ђурђев.