Ђурђев: Србија има пријатеље у Француској, везе Српске лиге и Националног окупљања су све јаче!

0
201

,,Делегација Српске лиге коју су, поред моје маленкости, сачињавали и Горан Миленковић, генерални секретар партије и помоћник министра за бригу о селу и Владимир Јестровић, председник београдског партијског одбора, боравила је у важној посети Парламенту Француске у Паризу, где смо имали садржајан и срдачан разговор са Јаел Менаш, парламентарном посланицом из странке Национално окупљање и председницом парламентарне групе француско-српског пријатељства.
Ова посета представљала је корак напред у јачању веза не само између Српске лиге и Националног окупљања, већ и Србије и оног дела Француске који је најбројнији и који баштини успомену на српско-француско пријатељство из времена два светска рата“ – изјавио је председник Српске лиге Александар Ђурђев.
Према његовим речима, посланица Менаш је поновила став своје партије везан за подршку територијалном интегритету и суверенитету Србије, укључујући и Косово и Метохију као њен саставни део.

,,Она је у име своје партије изразила чврсто опредељење за доследно поштовање међународног права, те поручила да ће у фокусу њене пажње у будућности бити јачање пријатељских веза између Србије и Француске као врло важних за обе земље“ – истакао је Ђурђев.

Председник Српске лиге у Паризу је пренео речи захвалности Србије и њених грађана на подршци коју партија Национално окупљање даје нашој земљи по питању њене територијалне целовитости, те истакао значај даљег развоја и обнављања чврстих веза наших двају народа по узору на нашу заједничку славну прошлост из прве половине 20. века.

,,Француски народ је велики европски и хришћански народ, али и народ који трага за својим местом у савременим геополитичким гибањима у Европи и свету. Уверен сам да ће пронаћи довољно снаге и храбрости да пружи огроман допринос у одбрани хришћанства, европске традиције и културе, као и да редефинише своју политику према Србији, јер од ње нема већег и искренијег савезника на Балкану“ – закључио је Ђурђев.