Ђурђев: Крајње време је да делујемо за децу кроз рад са децом, за народ кроз народ, за државу кроз државу; Срби нису и не смеју бити противници сами себи!

0
222

,,Неизрецива туга и бол у душама свих нас у Србији, ма колико тешко било током дана иза и испред нас, треба да буду покретачка снага да заједно, на принципима српско-српске толеранције, дамо све од себе да максимално могуће спречимо овако бруталне и трагичне догађаје“- изјавио је председник Српске лиге Александар Ђурђев.

„То никако није могуће тако што ће једни Срби оптуживати друге Србе, већ само кроз јединство, синергију и кажњавање правих починилаца, а не измишљених и замишљених. Баш сада не смемо рушити постојеће институције, већ их јачати, надограђивати, прилагођавати времену. Нама је потребна друштвена еволуција, а не револуција или не дај Боже револуција“ – изјавио је Ђурђев.

Истичући да неким светским центрима моћи одговара да се на планетарном нивоу пошаље слика Србије као земље убица, монструма, патолошких личности, земље у којој ни сами њени грађани нису сигурни, а камоли странци и њихове инвестиције.

,Неко жели да врати Србију на светске насловне стране попут деведесетих година прошлог века, као земљу зла и мрака. Не смемо то дозволити, наша Србија је здрава, лепа, јака, препуна људи који су свих ових дана показали толику емпатију на рачун својих трагично страдалих сународника. Следи нам борба за нашу децу кроз рад са нашом децом, за народ кроз народ, за државу кроз државу“ – напоменуо је Ђурђев.

Председник Српске лиге сматра да безбедносни сектор не сме бити препуштен на милост и немилост оних који би да изазову неки нови 5. октобар, да пале и пљачкају државне институције и да на карту емоција народа поново пљачкају исти

,,Један млади полицајац је изгубио живот у Младеновцу вршећи своју свету дужност одбране народа. Наша полиција није део проблема, већ део решења, неизоставан део истог. Дете сваког од нас, од рудара и пољопривредника до шефа полиције или службе је могло бити жртва ових монструозних терористичких напада. Насиље не смемо усмерити у правцу наших институција, већ само у правцу насилника“ – закључио је Ђурђев.