Ђурђев: Кркобабић брани Косово и Метохију делима, а не речима!

0
82

,,Министар за бригу о селу Милан Кркобабић није из свог обимног програма за обнову села изузео простор Косова и Метохије, напротив, намерава да посети тамошње српске сеоске средине и да кроз разговор са људима обезбеди сву неопходну помоћ и подршку. Тиме је, за разлику од лажних патриота који Косово и Метохију бране празним речима из скупштинског ресторана, показао да делима сведочи своје родољубље и националну свест“ – изјавио је председник Српске лиге Александар Ђурђев.

Похваливши досадашње резултате које је Министарство за бригу о селу постигло, Ђурђев је истакао значај примене тих програма у косовско-метохијским сеоским срединама.

,,Преко 1.000 додељених бесплатних сеоских кућа младима, преко 1.000 новоотворених задруга, бесплатни мини-бусеви – све су то конкретни потези који су у функцији оживљавања села. Све ово је од насушне потребе за Србе на Косову и Метохији, јер желимо да остану и опстану на својим огњиштима“ – објаснио је Ђурђев.

Председник Српске лиге види село као последњи бедем одбране традиционалних и породичних вредности и стуб опстанка државе и нације.

,,Ако нестане српско село, нестаће и Србија. Тај апокалиптични сценарио не смемо да дозволимо. У минут до дванаест је основано преко потребно Министарство за бригу о селу, али убеђен сам да ћемо сачувати наша села и нашу Србију зарад будућности наше деце“ – закључио је Ђурђев.