Ђурђев: И руска и српска држава неодвојиве су од цркве, наши непријатељи их неће раздвојити и посвађати!

0
99

Русија пролази кроз тешка времена и изазове, али су јединство државе и цркве по свим виталним питањима гарант опстанка и Русије и Руса и Руске православне цркве. Патријарх московски и целе Русије Кирил правилно је упозорио на непријатељски однос Руса једних према другима као издају отаџбине и дело унутрашњих и спољашњих злих сила које желе да ослабе, а потом и униште Русију. То је на трагу важности српско-српске толеранције на којој Српска лига упорно инсистира“, изјавио је председник Српске лиге Александар Ђурђев.

Он је истакао изузетно важан проактиван став Српске православне цркве у нашем друштву, као и непоколебљиву синергију између председника Србије Александра Вучића и патријарха српског Порфирија.

,,Владика бачки Иринеј је јасно поручио свим оним који би да наставе тамо где су стали 1990. године, до када су цркву прогонили, а вернике проглашавали лудацима, да Српска православна црква не само да се неће повући из јавне сфере, већ неће дозволити да суштински важна питања попут Закона о родној равноправности прођу без њеног и става њених верника, а који су већина у овој земљи“ – подвукао је Ђурђев.

Председник Српске је напоменуо да постоји много оних у окружењу државног и црквеног руководства који у својству продужене стране руке, али и ,,корисних будала“ активно раде на томе да посвађају српску државу и српску цркву, али да им је план осуђен на пропаст.

,,Срби немају такву врсту луксуза, српско-српским свађама је дошао крај и хвала Богу да кључни људи у цркви и држави делују и деловаће саборно и мудро у овим тешким и неизвесним временима. Вишедеценијско пројатељство Патријарха Порфирија и председника Вучића јесте гарант добробити Србије и свих Срба ма где живели“ – закључио је Ђурђев.