На суду због Путинових пара: Вацић тужио Стојковића

0
250

Предсеник Српске Деснице Миша Вацић поднео је тужбу Првом основном суду у Беграду против адвоката Чедомира Стојковића због неистина и увреда изнетих на конференцији одржаној 13. фебруара 2023. године испред Трећег основног суда у Београду.

Стојковић је тада у изјави медијима изнео неистините и увредљиве тврдње да је Миша Вацић директно финансиран од стране Руске Федерације и од режима Владимира Путина.

„Никада у свом животу, па ни од почетка свог политичког деловања, нисам примао нити би примио новац од било које стране земље, па ни од Русије. Годинама се залажем да се у Србији донесе Закон о страним агентима који би обавезао удружења, медије и појединце који добијају новац из иностранства да то морају јавно да истакну током свог деловања“, подсећа Миша Вацић.

У свом тужбеном захтеву он тражи 600.000 због увреда, рушења угледа и наношења тешког душевног бола. Вацић каже да ће новац који буде добио уплатити у хуманитарне сврхе за цивиле жртве нацистичког кијевског режима ,

„Тражимо да правда буде задовољена јер објављене неистине подривају кредибилитет мог клијента и он се осећа угрожено и забринуто за себе и своју породицу“, каже Вацићев адвокат Мирјана Радовановић.

Вацић је такође поднео кривичну пријаву против Илије Зернова због лажног пријављивања. Подсећамо, Зернов је 13. фебруара Трећем основном суду у Београду пријавио Мишу Вацића за наводни физички напад

„Осумњичени је поднео кривичну пријаву са неистинитим наводима да је нападнут од стране мог клијента док је покушавао да прекречи мурал, такође је навео да је Миша Вацић био маскиран али да га је он ипак препознао док је адвокат Илије Зернова тражио од Тужилаштва да се одмах закаже препознавање. Све су ово лажи и измишљотине обзиром да ако је поднео кривичну пријаву против Мише Вацића, препознавање је небулозно и сувишно, а ако није био сигуран да је у питању Миша Вацић, онда осумњичени није требао да поднесе кривичну пријаву против њега“, каже адвокат Мирјана Радовановић.

Вацић сматра да је предуго био „врећа за ударање“ разним либералним активистима и прозападним медијима који су предходних година у јавност издносили лажи, увреда и клевета на његов рачун и најављује да ће од сада на сваки од ових примера реаговати правним средствима.

Извор: Правда