Сијарто: Додик је реизабран и ми то поштујемо, шокира ме што се Америка меша у ствари других држава

0
238

Мађарски министар спољних послова Петер Сијарто рекао је да је шокантно и узнемирујуће мешање Америке у унутрашња питања других држава. Он је додао да Будимпешта поштује чињеницу да је Милорад Додик поново изабран за председника Републике Српске.

 „Што се тиче председника Додика, није битно шта ја мислим о њему , важно је само шта о њему мисле људи који живе у БиХ, посебно у РС, јер они су за њега гласали, а не ја. Он је поново изабран и Мађарска то поштује“, навео је Сијарто.

Мађарски министар спољних послова је поручио да му је увек задовољство боравити у Српској и захвалио си председнику Републике Српске Милораду Додику на позиву.

Сијарто је истакао да је Мађарска у специјалној ситуацији јер већи део својих енергетских потреба увози и додао да су његовој земљи потребни енергенти, односно природни гас.

„Реалност у случају Мађарске јесте да је безбедно снабдевање наше земље природним гасом без руских извора данас немогуће. Учинили смо озбиљне напоре да извршимо дизерфикацију природног гаса, а да би то било успешно потребно нам је више времена“, рекао је Сијарто.

 Фото: Танјуг/Сава Рaдовановић/бс