АЛЕКСАНДАР ЂУРЂЕВ НАГРАЂЕН ОДЛИКОВАЊЕМ РУСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ

0
220

У ова тешка времена, када нам са руских страна, углавном, стижу тешке и забрињавајуће вести, управо нам је стигла и једана афирмативна и лепа.

Наиме, по благослову и одлуци Његовог Преосвештенства Епископа гатчинског и лужског и Намесника Череменецког Јовано-Богословког манастира Г.Г. Митрофана (Осјака), високим одликовањем Руске Православне Цркве, Медаљом Преподобномученице Марије Гатчинске III степена, одликован је народни посланик и председник Српске лиге, господин Александар О. Ђурђев.

Иначе, Одликовање, којим је достојно награђен господин Ђурђев је епархијско Одликовање Епархије гатчинске и лужске из састава Митрополије санкт-петербургшке Руске Православне Цркве.

Овиме својим поступком и Архијерејским благословом Његово Преосвештенство владика Митрофан је желео дати израза своје благодарности и признања господину Ђурђеву за све што чини на развоју српско-руских духовних о других братских веза, као и за сав његов вредни, пожртвовани и самопрегорни рад на подизању и украшавању православних светиња и бројних спомен обележја, на корист Цркве Христове и у славу Божију, али и на поспешење и продубљивање српско-руских односа, који су у данашње, проблемима бременито, време често под ударом разних сила, које се овоме жестоко противе.

Управо зато је владика Митрофан, поред свега наведеног, препознајући храбро залагање господина Ђурђева на овом племенитом делу, имао и додатну мотивацију да овим Одликовањем пружи додатног подстрека, али и да покаже знак своје Архијерејске благодарности на тој храбрости и принципијелности господина Ђурђева.