ПЛЕМЕНИТИ ГЛАС РАЗУМА

0
136

Високоблагородни Александер фон Бизмарк присуствовао је протесту Побуна за мир, одржаном у суботу 25. фебруара 2023, посвећеном обележавању године дана од почетка руске Специјалне војне операције и захтевима за преговоре и компромисе, уместо слања оружја Украјини. Протести су окупили сасвим респектабилну масу људи у Берлину (полицијска процена је 13.000, а процена организатора је 50.000), код Бранденбуршке капије.

​Александер фон Бизмарк је, овом приликом, позвао руководство Немачке да започне или покрене преговоре између две стране. Он је апеловао да се не шаље само оружје, већ да се прибегне дипломатским средствима и да се не жури са опасним одлукама. Он је рекао да је то најважније и да је подједнако важно разговарати, јер Руси и Немци нису непријатељи. Нагласио је, такође, да учесници овог протеста нису противници ни Украјине ни Руса, већ да су њихови пријатељи, те да су у последњих 30 година покушавали да изграде, управо, такав однос.

​Господар Александер фон Бизмарк је потомак познате и древне немачке аристократске породице, из које је потекао и чувени Ото фон Бизмарк. Он је, такође, господар замка Добелин – историјског седишта породице фон Бизмарк већ 19 генерација. Фон Бизмарк је независни предузетник, банкар и адвокат, члан Хришћанско-демократске уније Немачке (CDU) и заменик председника Породичног удружења породице фон Бизмарк.

​Пример, који оваквим својим јавним иступом, даје Његово Високоблагородије, засита, је за похвалу, када узмемо у обзир поплаву попростачене русофобије у Европи и на политичком Западу уопште.

За тако нешто данас, заиста, треба храбрости у западним друштвима, која се толико диче и ките својим тзв. либералним и демо(но)кратским начелима, али истовремено, грубо гуше, потиру и проскрибују свако право на слободно мишљење и животни став, посебно када је он надахнут заветним, традиционалним, породичним и хришћанским вредностима, на којима је заснована европска цивилизација, од Нове Земље на Истоку, до Азорских острва на Западу.

То су исте оне вредности, које овде оличава Александер фон Бизмарк, али и породично гесло његове породице: In Trinitate Robur, као и општепозната и општеважећа девиза за свакога човека од части и интегритета, без обзира на његов сталеж или положај у друштву:

NOBLESSE OBLIGE!ђакон Хаџи Ненад М. Јовановић