Руска амбасада: Подржавамо свако решење за КиМ које одговара интересима српског народа

0
77

Покушаји назови стручњака да оцрне Русију и забију клин између наших братских народа неће успети, поручује амбасада Руске Федерације у Београду, указујући на текст политиколога Орхана Драгаша у листу „Блиц“ под насловом „Руска специјална операција у Србији“.

„Упознали смо се са чланком политиколога Орхана Драгаша у листу ‘Блиц’ од 18. фебруара 2023. године под упадљивим насловом ‘Руска специјална операција у Србији’. Већину злобних бесмислица из тог текста, о наводном ‘агресивном понашању’ Русије према руководству Србије и српском народу, ватрени русофоб Драгаш понавља по који пут, али оне и даље звуче неубедљиво. Раније смо већ демантовали те неутемељене оптужбе“, наводи се.

Амбасада демантује наводе да Москва стоји иза антивладиних демонстрација 15. фебруара у српској престоници и да је њен циљ организација државног удара и окупација земље. Oштро су демантоване и изјаве да амбасадор Александар Боцан-Харченко прети Србији и противи се решавању косовског питања.

„Оваквe увредљивe нападe не можемо а да не коментаришемо. Пре свега, подсетићемо на амбасадорову изјаву дан након догађаја 15. фебруара: опредељени смо за свестрану сарадњу са Србијом, стриктно се придржавамо принципа немешања у њене суверене послове и најоштрије осуђујемо претње упућене са скупа који је одржан у близини Председништва Србије“, наводи се у одговору.

Из руске амбасаде указују да се, према резултатима истраживања, огромна већина грађана Србије залаже за свеобухватну сарадњу са Русијом, „схватајући, између осталог, и објективну вредност те сарадње“.