ХАОС У САНУ: ЛОМА И МАТЕЉЕВИЋ ПОД БАРАЖНОМ ВАТРОМ КОСТИЋА (ФОТО)

0
182

Владимир Костић, одлазећи председник САНУ, организовао је састанак са академицима Миодрагом Ломом и Миодрагом Матељевићем. Том приликом, Костић је критиковао ову двојицу академика да нису довољно ангажовани на пружању подршке и лобирању за Костићевог кандидата, академика Зорана Кнежевића, који се кандидовао за председничку функцију у САНУ.

ФОТО: Дописништво редакције

Костић је тада, видно узнемирен, оптужио Лому и Матељевића да тајно раде за академика Душана Ковачевића, који ће се такође кандидовати на избору за председника САНУ. Костић није пропустио прилику и да изнесе низ негативних коментара на рачун Ковачевића, квалификујући га да је „жути олош“ и „смеће из ДОС-а“, управо заборављајући да су и он и Ковачевић ушли у САНУ захваљујући подршци  страног фактора и Демократске странке.

Иначе, Костићу се никако не допада кандидатура Ковачевића, јер ће то додатно осути ионако све мањи број гласова за његов хибридни производ по имену Зоран Кнежевић. 

На основу свега, намеће се логично питање, зашто се Костић као одлазећи председник САНУ толико залаже и бори за Кнежевића, можда чак и више него када се он својевремено кандидовао. Можда ће једног дана одговор на то питање дати истражни органи.

nacionalist.rs