‘СРБИЈА ВИШЕ НИЈЕ ЧАРДАК НИ НА НЕБУ НИ НА ЗЕМЉИ!’ СТЕФАН КРКОБАБИЋ УЋУТКАО ОПОЗИЦИЈУ: Нећемо вам дати ни Србију, нећемо вам дати ни Вучића

0
176

Стефан Кркобабић, шеф посланичке групе ПУПС-солидарност и правда, рекао је Србија више није чардак ни на небу ни на земљи, да није више тамни вилајет и да је време да изађемо и да се суочимо са својом судбином.

Кркобабић је говорио на посебној седници Скупштине Србије на чијем је дневном реду извештај о преговорима са Приштином од 1. септембра до 15. јануара.

Иначе, представници опозиције покушавали су да изазову хаос у Скупштини Србије насрнувши на председника Србије Александра Вучића. И Кркобабић је током свог говора био ометан све време од стране опозије, али им није дозволио да га ућуткају.

– Нећемо вам дати ни Србију, нећемо вам дати ни Вучића. Данас је 2.2.2023. године и колико знам нису расписани избори, па ипак све ово данас и дани пре овога, личе на острашћену предизборну кампању. Питам се, а и питају ме људи да ли је ово борба за Косово и Метохију или је ово борба за власт. Уважени грађани Србије, видите за шта је ово борба. Ово је борба за власт. На свима нама је битно да се несебично, предано и конструктивно бавимо судбином Косова и Метохије. Нема седења, немамо право да седимо – поручио је Кркобабић и додао:

– Преда мном је Дневни ред данашњег заседања, дакле Предлог извештаја и обрзаложење председника Републике. Мирне душе могу да вам кажем да је све речено, прецизно, утемељено и свеобухватно. И једно моје лично запажање: ово је било једно лековито и ефектно разбијање предрасуда. Предрасуде настају онда када мањкају чињенице. Чули смо чињенице, али битније од тога је њихово адекватно тумачење.

Кркобабић, све време ометан од дела опозиције који је стајао испред њега, рекао је да уместо разматрања Предлога извештаја имамо ово што се данас догађа.

– Не могу да се отмем утиску да се суочавамо са јасно израженим лукративним политиканским очекивањима – истакао је Кркобабић.

Према његовим речима Косово и Метохија нису испричана и завршена прича, већ да је то прича која ће још дуго и после нас да се прича.

– То није страначка прича и не сме да буде страначка прича. То је прича над причама. То је мит, нераскидиви део нашег националног и културног идентитета. Ако је ултиматум онда прихватање по некима значи капитулацију, одбијање вуче казну без обзира што нема злочина. Поменућу повлачење страних инвестиција, спуштену рампу на европском путу… – рекао је Кркобабић који се на тренутак осврнуо и на европске интеграције и инвестиције о којима је председник Србије Александар Вучић говорио.

– Очување постојећих радних места и отварање нових радних места немају алтрнативу. Пуњње буџета, пензионог фонда немају ваљану и реалну алтернативу. Људи у Србији, а посебно они млади желе да имају извесност, а то је пре свега доступан и добро плаћен посао. Пензионери Србије са правом очекују сигурне и редовне пензије. Пензије које прате раст плата, наше ПУПС-ово-Три П. Пензије које ће омогућавати пристојан живот и чувати лично достојанство – истакао је Кркобабић и додао да и наши пољопривредници очекују сигурно и платежно способног купца за своје производе и пуну финасијску потпору своје државе.

Шеф посланичке групе ПУПС-солидарност и правда рекао је да све то значи да Србија треба да настави да ради, као и да буде интегрисана у све, а пре свега у све европске привредне токове.

– Под стакленим звоном лагано би се угушили – истакао је Кркобабић.

Кркобабић је рекао да Заједницу српских општина треба одмах формирати, а додао је и да их у томе охрабрује и подршка САД-а.

– Имамо обавезу да поред политичке пружимо и снажну мтеријалну, и другу финсијску подршку српском народу на КиМ како би у овим неизвесним временима били спремни да остану и опстану на својим вековним огњиштима… Једном за свагда завршили смо са сеобама – истакао је Кркобабић и додао да су наше црвене линије јасне, а да их је поставио председник Вучић.

– Те црвене лиње су мир да, Заједница српских општина да, наставак дијалога да, нема признања Косова – рекао је Кркобабић и додао да Србија више није чардак ни на небу ни на земљи, да није више тамни вилајет и да је време да изађемо и да се суочимо са својом судбином.

– У име посланичке групе ПУПС – солидарност и правда, господине председниче, имате нашу пуну подршку – закључио је Кркобабић.

Пинк.рс