СОРОШЕВА МАРИОНЕТА ВЛАДИМИР КОСТИЋ

0
87

Међу упућенима у дешавања у Српској академији наука и уметности (САНУ) већ дуго није тајна да овом организацијом у последњем периоду из сенке руководи главни инспиратор и носилац нео-либералне идеологије, амерички милијардер Џорџ Сорош. Исто тако је веома очигледно да се Сорошев утицај на функционисање САНУ спроводи преко марионете Владимира Костића, који је за ту своју улогу више него богато награђен.

Међутим, наивно би било да је све тако очигледно, а тако једноставна игра не би ни приличила мајстору манипулација и конспирације као што је Сорош. Наиме, неко ко је експониран као Костић и ко је услед своје алавости и похлепе погазио све принципе, постепено али сигурно губи кредибилитет и углед, што ће свако довести до момента када ће Костић изгубити своју употребљивост, те бити одбачен као празна љуштура.

Међутим, Сорошев утицај пропашћу Костића неће нестати, јер он у САНУ има много озбиљнијег експонента, академика Тибора Варадија, који за разлику од потрошног и наивног Костића није јавно изложен само да би у одговарајућем моменту био препуштен јавном линчу. Наиме, Варади је Сорошев вишедеценијски, поуздан сарадник, који делује из сенке и за реализацију његових интереса врбује интелектуално инфериорне, једнократне и потрошне помагаче, као што је то у овом случају био Костић.

Пошто је Костић своју мисију у САНУ окончао, Варади сада ради на промоцији његове адекватне замене, док се Костић припрема за своју последњу, много већу и значајнију, али и срамотнију и краткотрајнију улогу, после које ће бити потпуно одбачен, те препуштен томе да се тако осрамоћен пита како је допустио да буде тако преварен и изманипулисан од стране Варадија.

glas-javnosti.rs