Дан града Новог Сада:275. рођендан

0
255

Поводом 1. фебруара, рођендана Новог Сада, градоначелник Милан Ђурић заједно је са председницом Скупштине Града Новог Сада Јеленом Маринковић Радомировић био домаћин пријема у Градској кући делегацијама побратимских и пријатељских градова.

Више је значајних датума за наш град, од Дана ослобођења, до градске славе, а данас, када славимо 275. рођендан, посебно смо поносни. Хвала свим пријатељима што су дошли да увеличају наше славље и дан Српске Атине. Настављамо да јачамо већ јако пријатељство које Нови Сад негује деценијама са својим побратимима. Оно нам даје снагу да будемо упорни у намери да Нови Сад учинимо још бољим местом за живот и да сањамо велике снове. Почетком ове године, испратили смо титулу Европске престонице културе, предавши штафету даље. Та престижна титула нам је дошла у руке и захваљујући подршци наших пријатеља. Зато хвала им на томе, што су били ту још од процеса кандидатуре, до освајања титуле и током реализације програма. Сада смо ми ту за њих, да поделимо наше искуство и дамо савете, а ништа нам неће бити драже, него да нека од наредних културних престоница, буде управо из реда наших пријатеља – рекао је градоначелник Ђурић обраћајући се присутнима.
Ове године, Град су поводом прославе рођендана посетиле бројне делегације, између осталих, представници Будве, Печуја, Гомеља, Куманова, Источног Сарајева, Бања Луке, Санкт Петербурга, Тивта, Херцег Новог и Бијељине.