Ђурђев: Са ултиматумима се пред Србију не излази, показали смо 1999. године на шта смо спремни када је Космет у питању!

0
62

,,Велика петорка није успела да спроведе своје замисли против Русије на украјинском фронту, па сада њени представници диктирајући некакве ултиматуме овде на Балкану покушавају да замажу очи својој јавности која грца у поскупљењима и паду животног стандарда због економске кризе проузроковане увођењем санкција Русији“ – изјавио је председник Српске лиге Александар Ђурђев.

Он је истакао да Србија кроз своју историју није нити ће сада прихватати било какве ултиматуме, а посебно не оне који се тичу наше духовне колевке зване Косово и Метохија.

,,Земљама колективног Запада предлажем да још једном размисле кога је боље имати за партнера – Србе који су током историје увек били државотворан народ и који су дали допринос европској и светској науци, култури, уметности или Шиптаре са Космета, који где год се појаве доносе примитивизам, некултуру, трговину дрогом и проституцију. Ми им нудимо тржиште за њихове компаније које им може обезбедити седам пута јефтинији гас и струју и јефтинију радну снагу. Тако би они своје земље још више обогатили, а ми очували нашу и безбедност целог региона“ – напоменуо је Ђурђев.

Председник Српске лиге је додао да албанску страну ни ми ни водеће земље Запада не треба да узимамо у обзир као било какав релевантан фактор, а камоли као страну учесницу о дијалогу од значаја за Европу и свет.

,,Шиптари и ово мало квазидржаве коју наводно имају добили су на поклон од великих сила. Били су фашисти током Другог светског рата, и данас су фашисти који обнављају куће фашистима, који пуцају на српску децу, који руше српске гробове и манастире. Нису ни ментално ни духовно део Европе нити ће то икада бити. Са терористима нема преговора, терористима је место у затвору. Вратимо се на време када смо средином 1990-их и ми и Запад шиптарске паравојне формације на Космету третирали тако – као терористе“ – закључио је Ђурђев.

pink.rs