Шоле: Верујемо да би Србија требало да се придружи санкцијама, брине нас Вагнер група

0
65

Виши саветник Стејт департмента Дерек Шоле изјавио је вечерас да би Србија требало да се придружи санкцијама Русији због сукоба у Украјини.

„Поштујемо ставове лидера у Београду, али из практичних разлога верујемо да Србија треба да испуни своју судбину и док год се буде држала даље од санкција не може да напредује. О томе разговарамо отворено. У протеклом периоду Србија је предузела неке значајне кораке као што је гласање против Русије у УН и спремни смо да радимо са пријатељима у Београду како бисмо их убедили да још више подрже Украјину којој је потребна значајнија подршка, али и да се казни понашање Русије“, рекао је Шоле на конференцији за новинаре.

На питање о руској паравојној јединици, такозваној „Вагнер групи“, Шоле је рекао да су САД веома забринуте због ње јер су видели акције те групе широм света, а сада и у Украјини.

– Знамо да та група регрутује војнике како у Србији тако и другде у свету и због тога смо забринути. Због тога радимо са владом у Београду као и широм света да неутралишемо њихове активности, рекао је Шоле, преноси Танјуг.