Ђорђевић прешао преко Дрине, медији у БиХ вриште, тражи се амбасада САД да реагује: Ко га је пустио, он је опасност

0
237

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић објавио је јутрос на Твитеру фотографије за које наводи да су настале у Републици Српској, тачније код манастира Карно код Сребренице.

“Јутрос рано, сабајле, поглед на Перућац из манастира Карно код Сребренице.“, написао је Ђорђевић.

Мање од сат времена требало је медијима из БиХ да се огласе, да крену са вриштањем и запомагањем “ко је Ђорђевића пустио да уђе у БиХ?“.

Тако портал Истрага.ба пише да се “Млађан Ђорђевић, некадашњи саветник Бориса Тадића и челник политичке организације ‘Ослобођење’ јутрос похвалио фотографијама из Босне и Херцеговине.

И ништа ту не би било чудно да Млађану Ђорђевићу није забрањен улазак у Босну и Херцеговину!“, подсећа портал Истрага.ба

Портал Политички.ба подсећа да је Ђорђевићу Гранична полиција Босне и Херцеговине 30. октобра прошле године издала решење којим му се “забрањује улазак у нашу државу јер, представља пријетњу безбедности БиХ, јавном поретку, јавном реду и миру…’.

И тада је његова дестинација била манастир Карно.

Како је сада Ђорђевић ушао у БиХ?!

Да ли је неко – и ко – укинуо раније решење? Или га је пропустио. Или је Ђорђевић илегално ушао у БиХ?“, питају се новинари портала Политички.ба.

Портал подсећа да је Ђорђевић један од најгласнијих русофила и поштоваоца Драже Михајловића, као и да су његови профили на друштвеним мрежама у знаку “З”

Портал подсећа да је за Ђорђевића Александар Вучић “лажни русофил”.

У галаму и вриску су се укључили и утицајни бошњачки твитераши који захтевају од Већа министара БиХ, америчке амбасаде и ОХЦР-а да реагују:

“Надам се да ће надлежне службе истражит овај илегални улазак на територију Босне и Херцеговине!
Овом четнику забрањен је улазак улазак БиХ!“, завапио је један од њих, постављајући уз твит фотографије са прошлогодишње прославе Божића код оца Луке у манастиру Карно, где је Ђорђевић био у друштву српских родољуба и бораца и хероја Републике Српске.

Портал Ослобођење.ба је такође пренео вест о Ђорђевићевом преласку преко Дрине додајући да је манастир Карно, где се он упутио “познато окупљалиште русофила и српских екстремиста, те да их игуман Лука редовно окупља“

politicki.ba