„Курти, Космет није твоја прћија, ово је наша дедовина“: Више хиљада Срба окупљено у Рудару

0
100

Велики број Срба окупио се у Рудару код Крста, у близини Звечана на Косову и Метохији, где је у подне почео велики и демократски протест. Окупљени су развили транспарент на коме пише „Курти, Космет није твоја прћија, ово је наша дедовина“.

На великом народном митингу у Рудару, окупило се више хиљада Срба. Они су развили велику заставу Републике Србије.

Предраг Пантић се обратио окупљенима у Рудару: Мој отац је крив само зато што је Србин.

Окупљеним Србима у Рудару код Крста, у близини Звечана на Косову и Метохији, се обратио Предраг Пантић, син ухапшеног Дејана Пантића, наводећи да је његов отац крив само зато што је Србин.

 „Зато што целога живота живи овде, зато што нема ни једну мрљу каријеру, ни једну тачку у досијеу, зато што је извео своју децу на пут и што живи један нормалан живот са својом женом“, рекао је Пантић.

  Захвалио је присутнима на подршци и подсетио да су барикаде постављене оног тренутка када је његов отац ухапшен, када је његовој мајци речено да иде на кратки информативни разговор и да ће брзо бити пуштен кући.

 „Ове барикаде нису постављене само због мог оца. Мој отац је кап која је прелила чашу у мору једностраних потеза, хапшења и малтретирања српског народа“, поручио је Предраг Пантић.

Закључак: Српски народ са Космета се у заиста неочекивано великом броју окупио у Рудару недалеко од Звечана где је поново демонстрирао озбиљан капацитет народне слоге на коју треба да се угледају и сви Срби ма где они живели. Оно што је карактеристика свих Срба са тог простора је невероватно велики осећај самопоуздања када се нпр. поведе дијалог о опстанку на вековним огњиштима, или евентуалним резултатима ширег сукоба са РОСУ, КСБ итд…