МИЛЕНКОВИЋ: СПРЕЧАВАМО ОДЛАЗАК МЛАДИХ ИЗ СРБИЈЕ

0
131

Министарство за бригу о селу министра Кркобабића куповином кућа са окућницом у селима Србије спречава одлазак људи из земље, јер је један од најважнијих разлога за останак људи у Србији решено стамбено питање – изјавио је Горан Миленковић, помоћник министра за бригу о селу и генерални секретар Српске лиге.

Уколико људи немају свој кров над главом, нарочито када оснивају своје породице, они онда морају да нађу дуготрајно решење, а то трагање их најчешће води у велике градове у Србији или у иностранство. Министар Милан Кркобабић, заједно са Националним тимом за препород села Србије и Академијским одбором за село САНУ, започео је процес оживљавања и насељавања села, што за резултат има да је у овој и прошлој години купљено укупно око 1700 сеоских кућа, које више нису празне. Још више радује чињеница да је просек старости људи који су се у те куће уселили испод 30 година – додао је Миленковић.

Програм доделе бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом скренуо је велику пажњу јавности, јер нуди решење за проблем масовног исељавања из руралних подручја. Људи су препознали прилику и сада је интересовање огромно, а захвљујући апсолутној подршци председника Вучића и Влади развоју села обезбеђена су средства, па сви заинтересовани који испуњавају услове конкурса добиће од државе своје парче земље и свој кров над главом. Постаће власници тих некретнина на вечито – закључио је Миленковић.